Mar04

Mingling at the 4YFN congress

Wednesday, 04 March 2015 Escrit per Marc Farssac Busquets Categories Enterprise, 2010 - 2015, News

  • Translation status: 40%

We participated at the 2015 congress edition

Mingling at the 4YFN congress
El 4YFN (Four Years From Now) es cel.lebra durant el Mobile Wold Congress de Barcelona i és la fira per excel.lència de les empreses de nova creació. Emprenedors vinguts de tot el món exposen en converses informals o en petits "booths" (stands) els punts forts dels seus negocis.

Durant la fira hi ha múltiples conferències amb destacats membres de l'escena emprenedora internacional, d'acceleradores, Apps d'èxit o projectes emprenedors en les seves diferents fases. També hi ha presentacions de tipus financer -un dels continguts més preciats- on inversors i assessors presenten els què i com d'una bona transacció empresarial. Mentres els inversors accentuen el risc dels projectes i l'elevat nombre de projectes fallits (prop del 90%), els assessors fan veure als buscadors de crèdit que algunes condicions son simplement inacceptables si no es vol fundar una empresa per treballar anys i panys per un inversor.

És el lloc on iniciar converses amb altres professionals sobre les seves activitats, comentar experiències i buscar sinèrgies. És també el lloc on presentar els projectes en forma de Pitch a possibles inversors. Hi ha pocs inversors, s'ha de demanar gairebé hora i tanda però una bona organització assegura que si el projecte sona bé -a jutjar per la tarjeta i les tres frases que se li diuen a un coordinador- es pugui accedir al pati dels trampolins. Una zona reservada, com si fos un Biergarten alemany, plena de taules i cadires al voltant. És el punt de trobada d'interessos comuns.

El rítme era frenètic. Caçadors d'idees i de diners entraven i sortien de l'espai reservat. Quantes transaccions es van forjar segurament no ho sabrem mai però si aquell espai es pogués assimilar en alguna cosa, possiblement seria a una borsa de les que es veuen a les pel.lícules.

Experiència interessant per resumir-ho. Potser hauria pogut ser enriquidora però en tot cas va aportar molt. Si més no, buscar el moment per explicar el teu Pitch i fer-ho cada vegada més bé era un bon exercici. Millorar el teu discurs amb punts fluixos que potser no havies considerat una necessitat i una auto reflexió a la vegada. Viure la sensació de demanar diners, molts diners per alguna cosa que portaves de cap era una autèntica segregació d'adrenalina i també una reflexió en veu alta que et feies a tu mateix. Estic segur del que estic dient? Com de segur n'estic? Quants riscos hi veig fins i tot jo i quants son normals d'assumir i de voler còrrer? Si l'any que vé tornés a venir, faria alguna cosa diferent? La resposta ens ha de fer pensar. I haver-se-la plantejat és ja de per si un petit èxit.

Va ser un bon congrès. Ben organitzat, amb sessions interessants. Amb possibilitats d'exercir l'emprenedoria d'una manera diferent i també molt important. Amb contactes, algunes targetes, algunes trucades pendents. Algunes preguntes per tornar-se a fer.

Si l'energia emprenedora es pogués medir, al FYFN es trobaria molt a prop del límit humanament possible. L'any que vé, ves-hi !
No video selected.

Search this Website

Sponsors

  • Available space for sponsors

Android Apps