Mär04

Bei der 4YFN Messe in Barcelona

Mittwoch, 04 März 2015 Escrit per Marc Farssac Busquets Categories Unternehmen, Deutsch, 2010 - 2015, Nachrichten

  • Übersetzung: 25%

Bei der 4YFN Messe in Barcelona
El 4YFN (Four Years From Now) es cel.lebra durant el Mobile Wold Congress de Barcelona i és la fira per excel.lència de les empreses de nova creació. Emprenedors vinguts de tot el món exposen en converses informals o en petits "booths" (stands) els punts forts dels seus negocis.

Durant la fira hi ha múltiples conferències amb destacats membres de l'escena emprenedora internacional, d'acceleradores, Apps d'èxit o projectes emprenedors en les seves diferents fases. També hi ha presentacions de tipus financer -un dels continguts més preciats- on inversors i assessors presenten els què i com d'una bona transacció empresarial. Mentres els inversors accentuen el risc dels projectes i l'elevat nombre de projectes fallits (prop del 90%), els assessors fan veure als buscadors de crèdit que algunes condicions son simplement inacceptables si no es vol fundar una empresa per treballar anys i panys per un inversor.

És el lloc on iniciar converses amb altres professionals sobre les seves activitats, comentar experiències i buscar sinèrgies. És també el lloc on presentar els projectes en forma de Pitch a possibles inversors. Hi ha pocs inversors, s'ha de demanar gairebé hora i tanda però una bona organització assegura que si el projecte sona bé -a jutjar per la tarjeta i les tres frases que se li diuen a un coordinador- es pugui accedir al pati dels trampolins. Una zona reservada, com si fos un Biergarten alemany, plena de taules i cadires al voltant. És el punt de trobada d'interessos comuns.

El rítme era frenètic. Caçadors d'idees i de diners entraven i sortien de l'espai reservat. Quantes transaccions es van forjar segurament no ho sabrem mai però si aquell espai es pogués assimilar en alguna cosa, possiblement seria a una borsa de les que es veuen a les pel.lícules.

Experiència interessant per resumir-ho. Potser hauria pogut ser enriquidora però en tot cas va aportar molt. Si més no, buscar el moment per explicar el teu Pitch i fer-ho cada vegada més bé era un bon exercici. Millorar el teu discurs amb punts fluixos que potser no havies considerat una necessitat i una auto reflexió a la vegada. Viure la sensació de demanar diners, molts diners per alguna cosa que portaves de cap era una autèntica segregació d'adrenalina i també una reflexió en veu alta que et feies a tu mateix. Estic segur del que estic dient? Com de segur n'estic? Quants riscos hi veig fins i tot jo i quants son normals d'assumir i de voler còrrer? Si l'any que vé tornés a venir, faria alguna cosa diferent? La resposta ens ha de fer pensar. I haver-se-la plantejat és ja de per si un petit èxit.

Va ser un bon congrès. Ben organitzat, amb sessions interessants. Amb possibilitats d'exercir l'emprenedoria d'una manera diferent i també molt important. Amb contactes, algunes targetes, algunes trucades pendents. Algunes preguntes per tornar-se a fer.

Si l'energia emprenedora es pogués medir, al FYFN es trobaria molt a prop del límit humanament possible. L'any que vé, ves-hi !
No video selected.

Weitere Nachrichten

Android zu Android Push-Benachrichtigungen

Android zu Android Push-Benachrichtigungen

Bei der 4YFN Messe in Barcelona

Bei der 4YFN Messe in Barcelona

Beeindruckend

Beeindruckend

Google präsentiert die Maps API

Google präsentiert die Maps API

Google Developers Startup Pack

Google Developers Startup Pack

Suchen innerhalb der Webseite

Mit der Unterstützung von

Android Apps